Culinaire Boot Trip

Een boottochtje.. Sinds ik hier ben wil ik het al zo vaak doen, maar steeds komt het er niet van. Ik moet ook echt nog binnenkort een keer naar Klein Curaçao gaan, maar dat komt zeker nog! Ik werd uitgenodigd om mee te gaan met een culinaire boot trip langs 4 restaurants aan het Spaanse Water, waar je overal een glas wijn en een hapje kreeg. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen!

Culinaire boot trip curacao Spaanse water

Afgelopen zondag was het zover. Om 13.00 verzamelden we bij de Caribbean Experience. 50 man ging mee. Ik dacht dat er nooit zoveel mensen mee konden op deze boot, maar het ging goed gelukkig. Er was supervriendelijk personeel aanwezig en we werden verwelkomd met een glaasje Prosecco en een hapje.

Boot trip-servir frais-culinaire boot trip- curacao

Boattrip-curacao

We zouden als eerste varen naar The Pier, waar ik onlangs al een blog over heb geschreven. Helaas was er net een boot kapot gegaan die daar op de aanlegplek lag, dus moesten we er lopend naartoe. Het is wel maar een klein stukje, maar toch jammer. Om het toch leuk voor ons te maken, hebben we eerst een rondje gemaakt op het Spaanse Water.

Curacao  spaanse water

Daarna zijn we dus van de boot afgestapt en naar The Pier gelopen. We kregen een lekker koud glas Pinot Grigio en 3 viskroketjes. Ik ben geen grote viseter, maar deze waren goed te eten. Na ongeveer een half uur vetrokken we weer richting de boot.

Culinaire boottrip-curacao-the pier

The Pier Curacao

Dit keer voeren we naar het tweede restaurant; De Kleine Wereld. Een heel leuk plekje aan het water met een gezellige ambiance. Ook hier kregen we weer een lekker glas wijn. Even later kregen we het eten en hier was dit tonijn carpaccio. Helaas vond niemand het echt lekker. Het smaakte niet echt naar tonijn, maar er zat een hele zware vissmaak aan. Voor degenen die geen visliefhebbers zijn zoals ik, was dit best lastig weg te krijgen. Een hoop zout maakte het wat beter. Dit was jammer, maar gelukkig was de sfeer goed!

Curacao-de kleine wereld-2  Curacao-de kleine wereld

Boot-Trip-De-kleine-wereld-tonijn  Boot Trip De kleine wereld

Bij dit restaurant kun je ook leuk steengrillen en pannenkoeken eten. Na een tijdje was het ook hier weer tijd om weg te gaan en toen we de boot opstapten kwamen we erachter dat we ook aan de voorkant konden liggen, wat echt heerlijk was! Next stop was het restaurant Shore bij Santa Barbara Beach Resort. Een mooi en luxe Resort waar ik al een keer heb gelogeerd met een mooi strandje erbij.

Santa Barbara Beach Resort-Curacao

Curacao-SHORE-santa barbara beach resort

Dit restaurant heb ik toen helemaal niet gezien omdat het daar best groot is en niet eens wist dat het er zat. Het uitzicht hier is prachtig en je kunt er fijn zitten. Hier kregen we ceviche wat me niet lekker leek, maar wel lekker smaakte gelukkig. Ook kregen we een visbouillon, die ik maar even heb overgeslagen.

Shore Curacao Restaurant

Shore Curacao Ceviche

Toen werd het tijd voor de laatste rondvaart richting The Boathouse. Ook een hele leuke plek waar het eten heel goed schijnt te zijn. Dit was het enige restaurant waar we zelf wijn mochten kiezen én eindelijk een keer vlees kregen! Hier waren ik en een paar anderen blij om omdat we overal vis hadden gekregen. Ze serveerden een trio van zalm, eendenborst en vitello tonato. Ik had nog nooit eend gegeten, maar dit smaakte me wel goed gelukkig.

The boathouse curacao view

The Boathouse-Curacao   The Boathouse-Curacao-dinner

The boathouse curacao view flowers

Rond half 7 was het tijd om weg te gaan en voeren we terug richting de opstapplek. Natuurlijk weer voorop en we kregen een lekker toetje aan boord. Om 19.00 was het voorbij, het zou eigenlijk tot 18.00 duren. We hebben echt een heerlijke en gezellige dag gehad en had het zeker niet willen missen. Een tip voor de organisatoren is eigenlijk om van te voren aan te geven of je vis of vlees krijgt. Of met de restaurants bespreken dat ze half om half doen, zodat er voor iedereen wat is. Verder was het top geregeld!

Boot trip curacao all

Omdat het zo snel uitverkocht was, is er voor 28 juni weer een georganiseerd. Een kaartje kost 60 dollar. Voor meer informatie kun je kijken op de Facebookpage van Servir Frais.

Boot trip curacao

boat trip curacao

Curacao haven spaanse water

3 Comments

    • Hi Diana,
      Het was echt heel leuk! Als je op Curacao bent en er wordt er één georganiseerd, zou ik zeker meegaan als ik jou was.

      Groetjes Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *