De grotten van Hato

Een toeristische trekpleister, de grotten van Hato. Ik was hier heel benieuwd naar omdat ik er wel eens over had gehoord dat het tegenviel. Toch luister ik niet altijd naar wat anderen te zeggen hebben en wil zelf mijn conclusies trekken, dus ben ik er zelf gaan kijken!
Grotten van hato begin  Grotten van Hato
Je begint met een trap van 49 treden waardoor je eventjes buiten adem bent als je boven komt. Ik heb een prima conditie, maar midden op de dag in de hitte is zoiets soms even pittig. Dit was wel gauw weer over hoor.. Maar mocht je slecht ter been zijn, dan is dit geen aanrader. We hadden een hele leuke en enthousiaste gids die erg goed en leuk kon vertellen hoe alles is ontstaan en wat je allemaal ziet.

Grotten van hato mila en ik

Je mocht niet overal foto’s maken, alleen aan het einde. De grotten zijn heel erg mooi, er was zelfs een natuurlijk beekje, een plek vol met vleermuizen, groene plekjes van de algen en rotsen met aparte vormen. De tour duurde ongeveer 3 kwartier en dat voor was mij precies genoeg. Misschien vinden sommige mensen het tegenvallen omdat het niet heel groot is, maar voor mij hoeft dat ook niet omdat ik dan snel verveeld raak. Als je van natuur en cultuur houdt, zou ik hier zeker gaan kijken. Je vindt de Hato Caves op de weg naar het vliegveld, een paar 100 meter hier voor, ook aangegeven met een bord.

Grotten van Hato piraat

Piraat

Mushroom

Mushroom

Grotten van Hato 2

Heilige maagd Maria

Heilige maagd Maria

Fashion óf de Laars van Italia!

Fashion óf de Laars van Italia!

Er mochten alleen foto’s worden gemaakt in de laatste 2 grotten, omdat er natuurlijk ook nog iets over moet blijven om te laten zien in het echt!

Deze rots heeft een eng gezicht. Als je goed kijkt zie je de ogen en de neus.

Deze rots heeft een eng gezicht. Als je goed kijkt zie je de ogen en de neus.

Happy Family!

Happy Family!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *