For the ladies only part 2.

In mijn shoplog de afgelopen keer schreef ik dat ik ook beauty producten had gekocht die ik zou gaan beschrijven. Mijn blog zal vooral bestaan uit hotspots en mooie plekken op Curaçao, maar ik zal eens in de zoveel tijd (ongeveer één keer per maand) toch een stukje schrijven voor de vrouwen onder ons, omdat ik dat zelf natuurlijk heel leuk vind, maar ik merk ook dat vrouwen het leuk vinden om erover te lezen! En het kan natuurlijk heel handig zijn als je op zoek bent naar specifieke dingen hier op het eiland. Onderstaand plaatje vind ik mooi en toepasselijk voor dit bericht :)

beauty-beach

Ik begin met mijn nieuwe foundation, omdat ik jullie hier misschien ook wel mee kan helpen. Omdat ik op dit heerlijke eiland ben voor een tijd, is mijn huid heel anders geworden en ik denk dat iedereen die vanuit Nederland komt hier wel een beetje last van kan hebben. Of misschien ook wel als je hier je hele leven al woont.

Mijn huid glimt hier veel meer, vooral rond mijn t-zone. Op dit moment vind ik een mat gezicht heel mooi. Dat is sowieso al heel lastig met de warmte, maar niet onmogelijk natuurlijk. De kleur is ook lastig omdat ik de ene week bruiner ben dan de andere. Het ligt er maar net aan hoe vaak ik die week in de zon heb gelegen. Om een goede matterende foundation te vinden ben ik eerst online gaan zoeken en heb ik andere beautyblogs bekeken.

De foundation van MAC kwam vaak naar voren en vroeger gebruikte ik altijd al de foundation van MAC. Op een gegeven moment ben ik geswitcht naar Photôgenic van Lancôme en daar ben ik toen altijd bij gebleven. Maar ik sta ook altijd open voor andere merken. Bij MAC werd ik zoals ik eerder al zei goed geholpen. Maar helaas vond ik de foundation toch niet mooi op mijn huid.

Hij was wel heel erg matterend, maar hij werd niet goed opgenomen in mijn huid, waardoor het leek alsof ik een beetje losse poederdeeltjes op mijn gezicht had zitten, waardoor ik een geplamuurde look kreeg en dat wil ik niet. Als je uitgaat is dat minder erg, maar ik wil vooral een foundation voor overdag, die toch nog een beetje een natuurlijke look heeft.

Via de blogs kwam ik uit bij de 123 perfect van Bourjois. Ik gebruikte altijd de luxere merken, maar met veel producten kom ik er ook steeds meer achter dat de budgetmerken ook vaak goed zijn. Deze foundation heeft gele pigmenten tegen donkere kringen, paarse pigmenten tegen de vermoeide huid en groene pigmenten tegen rode vlekjes. En dat komt goed uit, want mijn neusvleugels hebben vaak een rode tint, wat ik niet mooi vind en zoveel mogelijk wil camoufleren.

Make up review Curacao Bourjois 123

Ik was bij de DA in Saliña en er werken daar helaas geen mensen die je goed kunnen adviseren qua kleur, dus ben ik zelf maar alle kleurtjes gaan testen op mijn huid. Ik vind het altijd heel lastig om te zien en twijfelde heel erg tussen de donkerste tint en één tint ervoor. Ik wilde niet een te lichte nemen, vanwege de kleurverschillen in mijn huid. Ik ben voor de donkerste gegaan die eigenlijk toch iets te donker is. De kleur is nr. 57 light bronze.

Om toch een mooie kleur te krijgen heb ik een echte budget foundation erbij gekocht, namelijk de So Matte Perfect Stay, kleur nr. 003. Voor de prijs is het echt een prima foundation. Ik meng deze kleuren met elkaar en het resultaat zie je hieronder. Ik gebruik niet heel veel en ik gebruik eigenlijk altijd mijn handen om de foundation uit te smeren. Vroeger gebruikte ik een kwast van MAC maar dan doe ik toch net iets teveel make up op. Wanneer ik mijn vingers gebruik vind ik de look meer naturel. Ik smeer van boven naar beneden zodat je geen plekjes overslaat. Als ik dan weer naar het strand ben geweest, gebruik ik alleen de 123 perfect.  Ik heb bij de voor en na foto’s geen filters gebruikt. Doordat de zon hier bijna altijd schijnt had ik goed licht, waardoor het misschien een beetje bewerkt kan overkomen.

De foto´s hieronder zijn zonder foundation.

Make up voor Curacao Make up voor zoom review Curacao

En de foto´s hieronder zijn met foundation.

Make up na review foundation matte huid Curacao Make up Review Curacao foundation matte huid

Ik vind het resultaat mooi en de rode vlekjes op mijn huid zijn een stuk minder zichtbaar. Ik gebruik niet heel veel, waardoor je nog wel een klein beetje oneffenheden ziet, maar wel echt een stuk minder. Mijn huid is een stuk matter, maar zodra ik volop in de zon ga of het heel warm krijg, gaat het wel weer glimmen. Ik gebruik dan soms van die vloeipapiertjes die het vette van je huid weghalen.

Ik ben ook nog op zoek naar een goede, beetje matterende BB cream. Ik gebruikte vroeger altijd eentje van Estée Lauder. Helaas is deze uit het assortiment gehaald en vind ik de nieuwe minder goed. Ik hoef namelijk niet elke dag foundation op omdat mijn huid wat meer getint is en ik vind de sproetjes die ik heb gekregen best leuk, die je door foundation minder ziet. Dus mocht iemand een tip hebben voor een goede, dan hoor ik het heel graag!

De foundation van Bourjois kost NAF 40.- Helaas wel wat duurder dan in Nederland, want daar kost hij rond de €15.- En die van Miss Sporty kost rond de NAF 15.-
Ook duurder dan in Nederland omdat deze daar €4,99 kost.

Make up-bourjois-miss sporty-curacao

Het is best een lange post geworden, omdat ik zo specifiek mogelijk wilde zijn. Ik hoop dat ik hier iemand mee heb kunnen helpen, die hetzelfde zoekt als ik!

 

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *