For the ladies only!

Shoppen op Curacao is een echte uitdaging. Ik hoorde al van heel veel mensen dat het lastig is om hier goed te shoppen, en het is echt waar. Het is zo anders dan dat we gewend zijn. Maar een echte fashionista vindt altijd wel wat leek me. Dus heb ik flink wat uren achter elkaar geshopt in de hitte.

Ik ben begonnen in het centrum van Punda en ben bijna elke kledingwinkel naar binnen gelopen. Bij sommige stond ik binnen 2 seconden weer buiten, maar er zaten er een paar tussen die toch wel leuk waren en ik met jullie ga delen.

shoppen curacao shopdag 1

Een heel verrassende en nieuwe winkel is Shana. Zodra je binnenkomt heb je het gevoel alsof het een winkelketen is, leuk gedaan vind ik! De kleding die ze hadden op de dag dat ik er was vond ik een beetje tegenvallen, misschien was het te standaard voor mij, maar ik denk dat vele anderen hier wel zullen slagen. Ik heb wel een leuk bloesje gepast, maar het was toch niet helemaal mijn ding. De prijzen zijn goed, dit bloesje kost 29 gulden, wat ik hier een mooie prijs voor vind. Shana zit op de Madurostraat.

Shoppen curacao Shana  shoppen curacao shana binnen

shoppen curacao shana binnen 2  shoppen curacao shana passen

Ze hebben er ook een hoekje voor de mannen.

Ze hebben er ook een hoekje voor de mannen.

Een andere winkel is Rue nr. 9 waar ze leuke, modieuze items hebben. Ze hebben er heel veel crop tops, wat voor mij niet weggelegd is, maar mocht je een strakke buik hebben en hier van houden, dan kun je hier zeker slagen! Hun kleding komt wel in de buurt van de leuke betaalbare boetiekjes uit Nederland. De prijzen zijn omgerekend ook een beetje hetzelfde. Rond de 50 gulden voor topjes en jurkjes zijn er vanaf ongeveer 70 gulden. Ze hebben er ook schoenen en leuke statement kettingen. Ik ben hier niet geslaagd helaas, maar het is er wel eentje die er uit springt waar ik zeker vaker ga kijken.

shoppen curacao rue nr 9  shoppen curacao straat rue nr 9

Het is trouwens lastig om foto´s te maken in de winkels. Op de momenten dat ik er was, was het heel rustig en het wordt vaak niet gewaardeerd als je foto’s maakt, wat ik eerlijk gezegd niet echt begrijp van winkels zoals deze. In de straat van de foto hierboven zit Rue nr. 9.

Wat ik leuk vind is dat er een Hunkemöller zit op Curaçao, er zijn er zelfs 2! Eén in Punda en de ander bij winkelcentrum Promenade. Deze in Punda  verkocht op dit moment alleen bikini´s en badpakken. Ik heb een hele leuke gevonden, een Triangl bikini look a like. Deze bikini was er ook nog in de kleuren neon oranje en geel. De prijs van dit topje was maar 35 Naf, een mooie prijs vind ik.
Naast de Hunkemöller zit de Converse winkel, waar ik niet naar binnen ben geweest omdat ik moest haasten. Hier ga ik zeker nog wel een keer naartoe om te kijken.

shoppen curacao hunkemoller  shoppen curacao triangl bikini

Als laatste op deze dag ben ik bij MAC geweest in de Penha omdat ik een nieuwe foundation nodig had en ik MAC gewoon altijd leuk vind om even te kijken. Ik houd heel erg van make up, maar hier ga ik een aparte blog over schrijven. Deze blog komt binnenkort online.

Aan het eind van de dag was ik een beetje teleurgesteld want ik had zeker 4 uur geshopt en toen ik terug liep naar de auto had ik niks echt aan kleding gekocht. Toen kwam ik erachter dat ik de hele straat aan de kant van de floating market had gemist waar ook best veel winkels zitten. Dit zijn wel de goedkopere winkels waar vooral heel veel winkels zitten van Indiërs met vaak goedkope stofjes, maar ook hier vind je soms leuke dingen. Ik ben even snel één winkel naar binnengelopen en daar heb ik toch nog op de valreep iets gevonden. Een hele leuke top van een fijne stof met open rug en een leuke palmboompjes­? print. Ik weet namelijk niet zeker of het palmbomen zijn, maar vind ‘m heel erg leuk. Deze winkel heet Klassic Kollection, niets Classy´s aan, dus een bijzondere naam voor deze winkel.. Dat was het einde van shopdag 1.

Shoppen curacao top palmbomen

Omdat ik toch niet helemaal blij was geworden van de eerste shopdag ben ik de dag erna nog 2 uur naar Salina geweest om naar 2 winkels te gaan waar ik al eerder was geweest. De eerste was Frontrow, een favoriet onder vele hippe meiden hier. Eerder was ik hier al een keer goed geslaagd. Vandaag was er een sale en bazaar buiten. 20% korting op veel items en een selectie met 50%. Eigenlijk houd ik er niet van als er sale is in een winkel, omdat ik dan meestal niks kan vinden. En het is er dan vaak een rommeltje, waar ik niet goed doorheen kan kijken. Maar ik heb de tijd uitgebreid genomen en had een stuk of 15 leuke items gevonden. Zo hoort het! Er werkt een hele vriendelijke vrouw die behulpzaam is als je bijvoorbeeld iets in een andere maat nodig hebt en blijft meestal bij de pashokjes staan, maar niet opdringerig is. Uiteindelijk ben ik geslaagd met een playsuit en 2 jurkjes die mooi waren afgeprijsd! Ik heb bij de foto’s ook ingezoomde foto’s toegevoegd zodat je de stoffen beter kan bekijken.

shoppen curacao playsuit   shoppen curacao playsuit zoom  shoppen curacao blauwe jurk

shoppen curacao zwarte jurk 2  shoppen curacao zwarte jurk

Daarna ben ik doorgereden naar een andere winkel die NPM heet, in Salina Galleries. Hier verkopen ze ook kleding van Vero Moda en Only, die soms hele leuke dingen hebben. De prijzen zijn hier wel wat hoger dan in Nederland. Ik ben hier geslaagd met een heel simpel mintgroen topje, die een beetje losjes valt rondom mijn buik, wat ik altijd prettig vind voor een afslankend effect. Let niet op de kreukels, deze moeten er nog uitgestreken worden ;)
shoppen curacao salina  shoppen curacao mint top

In Salina zit ook de winkel FASHIONALITY waar ze veel van ONLY verkopen en ik zag ook wat items van Ambika, een merk wat ik zelf ook verkocht in mijn webshop in Nederland. Hier heb ik een simpele, beetje oversized gestreepte top gekocht. Een top van een fijne zachte stof en je hier overdag goed kunt dragen. Ook hier werkt een vriendelijk meisje die behulpzaam is.
Shoppen curacao fashionality  Shoppen curacao fashionality 5  Shoppen curacao fashionality 3

Shoppen curacao fashionality 4  Shoppen curacao fashionality 2  shoppen curacao gestreepte top

In sommige winkels is het heel normaal dat het winkelpersoneel achter je aan gaat lopen. Dit is vooral in de winkels van de Indiërs. Zelf vind ik dit heel erg vervelend en dan ben ik snel weg uit de winkel omdat ik me er erg aan irriteer. Ook word je soms heel erg bekeken door het personeel. Het beste is natuurlijk om je er niks van aan te trekken, maar ik vind dat af en toe wel lastig. Soms trek ik me er ook niks van aan, maar het blijft een raar iets omdat we dat niet echt gewend zijn.

Ik heb onderweg trouwens ook nog geluncht bij Wilhelmina op het Wilhelminaplein. Hier hebben ze lekkere dingen voor een goede prijs. Ik had de tosti genomen, erg lekker! Deze leuke ChiChi hieronder staat op het Gomezplein, links van het Wilhelminaplein.

shoppen curacao wilhelmina lunch  shoppen curacao chichi

Er zijn nog veel meer winkels op Curaçao natuurlijk en ook in Salina, die ik allemaal een andere keer ga bezoeken en over zal schrijven. Vind je mijn nieuwe items leuk? Of heb je tips waar ik zeker moet gaan kijken? Ik hoor het graag!

 

 

10 Comments

 1. Leuk lieve Lor! Ik denk dat curacao niet het ideale gebied is om te winkelen! Leuk dat je dan toch nog wat leuke items gevonden hebt!!!! Snel maar waar terug naar Italië

  • Dank je Bar! Klopt maar toch hebben ze er af en toe leuke dingen. En voor de mensen die niet naar het buitenland kunnen of gaan, vind ik het leuk om hier de mooiste winkels te zoeken!

 2. Leuk gedaan weer!!!!! Trots op mijn zusje die dit allemaal toch zomaar doet!!!! Het gemis is wel erg! Maar je doet het erg leuk en goed!! Zo zie je veel van Curaçao!! Xxxx❤️

  • Dank je Mo!!! Ik mis jullie ook en ben blij dat je m’n blog leuk vind. En inderdaad, zo zien jullie thuis ook meer van Curaçao!

 3. Shana is een Spaanse winkelketen (het zal eens niet..)! Ga je ook een stukje doen over Sambil?
  Leuke blog!

  Groetjes

 4. Dank je Joanne! Ik ga zeker een stukje schrijven over Sambil, als ze eindelijk een keer open gaan ;)

  Groetjes Laura

 5. volgens mij had ik bij die rue nr 9 wat gekocht toen. leuke winkel (als dat degene is die ik in mijn hoofd heb)

  die winkels in salina klinken ook leuk. ben benieuwd naar de andere winkels die je gaat bezoeken. dan weet ik straks al waar ik moet zijn haha. en leuke spulletjes heb je gekocht!

 6. Dat zou goed kunnen, daar hebben ze hele leuke dingen. Ik moet mijn rondje Salina nog afmaken, dit volgt later :)

  As. donderdag opent het grootste winkelcentrum van Curacao; Sambil. Hier ga ik uiteraard naartoe, dus hier zal je binnenkort ook een blog over vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *