Hemingway

Deze beachbar & restaurant aan het prachtige blauwe/turquoise water is een heerlijke plek om te genieten van het uitzicht. Hemingway zit aan het Lions Dive Beach Resort en het Seaquarium. Als je parkeert bij het Sequarium, kom je wanneer je naar Hemingway loopt eerst langs een brug met het uitzicht wat je hieronder op de foto’s ziet. Dit is trouwens ook een kleine haven.

Curacao Hemingway brug  Curacao-Hemingway-brug-andere kant

Je kunt hier ontbijten, lunchen en dineren. Er zijn best veel zitplaatsen. Je kunt op de steiger zitten, wat de meest populaire plek lijkt onder een grote palapa, met je voeten in het zand, of aan het begin onder een afdak waar je in de schaduw zit.

Curacao-Hemingway-restaurant  Curacao-Hemingway-uitzicht

Ik heb hier een paar keer geluncht en het eten was steeds goed en lekker. De prijzen liggen wel redelijk hoog omdat dit een prachtige locatie is aan een 4 sterren resort en vooral toeristen komen.

curacao-hemingway-strand  Curacao-Hemingway-view

Op zondag is er een BBQ buffet voor NAF 40.- pp die ik onlangs heb uitgeprobeerd. Deze vond ik helaas tegenvallen. We waren een van de eersten, maar toch waren sommige stukken vlees een beetje koud en net niet lekker genoeg gekruid. Alleen de porkchop vonden we allebei wel lekker. De salades waren ook niet zo speciaal en de broodjes keihard. De volgende keer bestel ik weer gewoon a la carte.

Hemingway Curacao BBQ  Curacao-Hemingway-brug-bbq

Curacao-Hemingway-night  Curacao-Hemingway-night-bar

Je kunt hier ook als gast op het strand liggen, waar ze ook je drankjes serveren. Ik heb dit één keer gedaan, maar ik denk niet dat ik hier veel vaker ga liggen. Om te eten vind ik het er een hele fijne plek, maar niet om te relaxen. Het strand is naar mijn idee een beetje rommelig, ook met wat heuvels etc. Het is geen recht stukje strand maar meer een baaitje met ernaast een soort pier met ongelijke stukken. Misschien komt dit omdat ik meer houd van rechthoekige nette stukken… Kan aan mij liggen natuurlijk, haha!;) Dit lounge plekje hieronder is overigens wel lekker om even te chillen!

Hemingway Curacao beach  Chillplek Hemingway Curacao

Het viel me op dat er heel veel gezinnen met kleine kinderen waren. Ik denk dat dit komt omdat zij naar het resort gaan. Nu is dit voor mij zeker geen probleem, ik heb zelf ook een klein kindje. Maar mocht je hier niet zoveel zin in hebben, dan zou ik voor een ander strand kiezen. Je betaalt NAF 20.- pp. voor een bedje en entree samen.

Curacao-Hemingway-beach-boat  Curacao-Hemingway-beach

Als je hier op vakantie komt, vind ik wel dat je hier geweest moet zijn om er te eten of wat te drinken. De locatie is prachtig en het geeft je echt een paradijselijk gevoel als je er zit. Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er trouwens live bandjes, wat heel gezellig schijnt te zijn. Hier ga ik zeker nog een keer naartoe!

Haily en Mila in de zee... <3

Haily en Mila in de zee…

Curacao-Hemingway-beach-boat

Dit bordje kom je tegen als je van de kant van Mambo komt. I like it!

Pina Colada Hemingway Curacao

Is dit een plek wat jou aantrekt? Ik ben benieuwd!

 

One Comment

  1. ik heb hier 1 keer gegeten. was wel heel erg goed toen. de enigste plek die mijn tonijn klaar had gemaakt zoals ik m graag wil (zo rood mogelijk haha) en je zit er idd erg mooi en romantisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *