Ik ben Laura

Hi!

Ik ben Laura en dit is mijn blog over alle hotspots, mooie en fijne plekken (stranden!), lekkere restaurants, hotels, ontbijt-en lunch plaatsen en de leukste fashion op Curacao! Nu nog vrij leeg, maar daar komt natuurlijk verandering in! Gelukkig houden we (mijn man en ik) van het goede leven en zo komen we op veel plekken, zodat ik deze met iedereen kan delen.

Toen ik in Nederland woonde, heb ik, samen met mijn zus, op 23-jarige leeftijd een fashion webshop opgericht. Deze heb ik 6 jaar gerund en hiervoor heb ik destijds ook geblogd. Zelf heb ik ook samen met een aantal bloggers gewerkt en ik vond het leuk hoe je op deze manier wat voor elkaar kunt betekenen. Zelf zoek ik als ik iets nodig heb ook vaak op het internet en kom altijd op blogs uit. Het is toch fijn om van een ander te lezen wat nou leuk en goed is, toch?

Stranden
Sinds 9 maanden ben ik nu op Dushi Korsou. Met mijn man en dochtertje (Mila) van 16 maanden verblijven we hier voor een tijd. Mijn man is bezig met het opzetten van een Health Centre, waar hij bijna 24/7 voor werkt en ik dus veel tijd heb om het eiland te leren kennen.
Vanaf de eerste maand dat ik hier ben gekomen, komt er bijna iedere maand wel een bekende vanuit Nederland. En werkelijk iedereen vraagt me: “Waar moet ik naartoe, wat zijn de mooie plaatsen en waar kan ik lekker eten?” Na 9 maanden weet ik inmiddels wel wat de mooiste stranden zijn omdat naar het strand gaan één van mijn lievelingsbezigheden is én dit een van de redenen is waarom ik hier wilde wonen..

Eten
Ook weet ik al heel wat leuke restaurants waar je lekker lokaal kunt eten, maar ook sushi en heel veel andere soort keukens heb ik inmiddels gezien. Uiteraard heb ik heb zelf ook nog een hoop uit te zoeken en dat doe ik natuurlijk heel graag. Op dit ‘kleine’ eiland zijn er toch zeker heel wat restaurants en hotspots te ontdekken! Dagelijks hoor ik wel weer over nieuwe plaatsen en eettentjes. Ook wordt Curaçao steeds meer bewust van gezond eten, wat heel fijn en goed is natuurlijk! Ik hou van gezond en bewust eten maar ik kan ook erg genieten van de iets minder gezonde dingen. Dat hoeft natuurlijk niet gelijk te betekenen dat dit slecht is, maar daar zijn weer hele ander blogs over te vinden.

Daarom ga ik de aankomende tijd zoveel mogelijk plaatsen bezoeken én dit natuurlijk met jullie delen. Deze blog is zeker niet alleen voor vakantiegangers maar ook voor mensen die op het eiland wonen. Ik merk ook dat er hier behoefte is aan reviews over o.a. leuke en fijne plekjes.

Mode
Qua shoppen is het ook best lastig voor veel mensen op Curacao, want (helaas) is er hier bijna geen één bekende keten, naast de Mango dan. Veel vrouwen missen toch de H&M, Zara, Primark en de talloze andere leuke kleine winkeltjes die in Nederland de leukste mode verkopen. Ik als Fashion Lover, mis de shops ook, en echt niet alleen de ketens. Regelmatig check ik de Nederlandse webshops om een beetje bij te houden wat er allemaal wordt verkocht. In de winter was het wel gek om de dikke jassen en shawls te zien en was ik zo blij dat ik lekker in het zonnetje zat..

Toch heb ik onlangs een hele leuke kledingwinkel ontdekt op Curaçao en ga ik voor deze blog ook op zoek naar de pareltjes van het eiland. Ondanks dat ik heel erg van shoppen houd, ben ik hier toch nog niet veel gaan shoppen. Daar gaat verandering in komen, want ik weet zeker dat er verborgen winkels zijn waar je leuke items kunt kopen! Ik hoop dat je als lezer wat hebt aan mijn bevindingen. Deze parels ga ik allemaal met jullie delen!

Liefs Laura

Ps. als jullie al leuke tips hebben, laat het me weten!

3 Comments

 1. Hi Laura…leuke blog. Heb het via via gekregen. En zoals een ieder die in NL heeft gewoond missen natuurlijk alle gezellige betaalbare winkels voor kleding of home decor. Er zijn wat leuke aparte winkels zoals Bamali in Punda en natuurlijk nu Shana die super goedkoop is in mijn ogen in vergelijking met de andere winkels. Maar ik zal je blijven volgen voor meer tips. :) Ik zal je morgen op mijn blog wat love geven. Check it out – groetjes..Huub

  • Hoi Huub,

   Dank je, leuk om te horen! Vandaag kwam ik erachter dat ik de winkels uit Nederland toch wel heel erg mis. Ik heb een paar uur in Punda gelopen en het viel wel tegen. Maar ik geef niet op, want de winkels zijn niet alleen in Punda natuurlijk ;) Bij Shana ben ik ook geweest, heel vernieuwend voor hier vind ik!
   Ik zal je blog ook checken, leuk en aardig dat je dat doet, bedankt!

   Groetjes Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *