Italiaans Restaurant Serafina

Er zijn weinig Italiaanse restaurants op Curaçao en al helemaal weinig goede. Ik had al vaker over Serafina gehoord en was heel nieuwsgierig. Ik hoorde dat het redelijk duur was, maar wel heel erg lekker, dus ik had er wel wat geld voor over.

We hadden al laat gereserveerd, maar kwamen uiteindelijk toch wat later en daar deden ze niet moeilijk over gelukkig, ik had wel netjes gebeld hoor. De sfeer is als je binnenkomt heel gezellig en sfeervol. De eigenaar komt gelijk naar je toegelopen om je te verwelkomen en is heel enthousiast over zijn restaurant en producten.

serafina ambiance

Ze vragen gelijk of je een ijskoude prosecco wilt en dat klinkt natuurlijk heerlijk als je het warm  hebt en trek hebt. Ze waren toen wij kwamen bezig met een nieuwe kaart en we konden al wat bestellen wat er op de kaart zou komen. Ik had trouwens wel verwacht dat ze meer echt Italiaanse gerechten zouden hebben, want ik vond de kaart best klein. Er is wel voor ieder wat wils. Ik ben in ieder geval wel benieuwd naar de nieuwe kaart!

Uiteindelijk had ik ossenhaas besteld met een balsamico sausje en verse parmezaanse kaas, en een verse pasta met parmezaanse kaas. Het was allebei HEERLIJK. Door de parmezaanse kaas wel heel erg machtig, maar wat heb ik ervan genoten.

Serafina Curacao

Er staan twee echte Italianen in de keuken en dan geloof ik al dat ‘t bijna altijd goed is. Ja, ik ben enthousiast over Italianen, maar jullie weten inmiddels wel waarom ;) Maar het is gewoon zo dat er wanneer er in een Italiaans restaurant echte Italianen in staan, het gewoon (bijna altijd)  goed is.

Ik had geen ruimte meer voor een toetje, maar mijn vriendin waar ik mee was had een brownie met ijs en dat was ook heerlijk. Ik had een latte macchiato en die zijn ook niet overal even lekker, maar deze was erg goed.

Serafina Curacao

Ik vond de prijs uiteindelijk heel erg meevallen, want we waren voor onze gerechten inclusief prosecco en glas wijn en nagerechtje 100 gulden pp kwijt. Dat ben je in elk gemiddeld restaurant hier ongeveer ook wel kwijt. Ik ga zeker vaker naar Serafina!

Serafina uit eten Curacao

Ik heb wel gehoord dat sommige mensen het als vervelend ervaren hoe de prosecco je wordt ´aangesmeerd´ en bepaalde gerechten maar ik vond het zelf wel meevallen. Ik zie het als enthousiasme en natuurlijk weet ik ook dat het voor de omzet is, maar ik had er niet zo´n last van.

Er zijn wel wat nieuwe Italiaanse restaurants bijgekomen zoals Limoncello en nog een aantal. Als iemand een goede tip voor me heeft, hoor ik het graag!

Ps. Sorry voor mijn donkere foto’s..

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *