Karakter

Ik begin dit keer met het eerste filmpje wat ik inspreek voor mijn blog. Heel gek om mezelf zo te zien, maar ik ga het zeker vaker doen! Ik keek de zon in, dus let niet teveel op mijn (samengeknepen) ogen ;).

Toen ik voor de eerste keer bij Karakter kwam, was het eerste wat ik dacht; WAUW! Zoals ik ook al in het filmpje zei: als je hier aankomt moet je via een steile helling naar beneden lopen. Het uitzicht vanaf boven is echt prachtig. De kleur van de zee is er zo mooi, dat je er gelijk in wil springen en ernaar moet blijven kijken. Op de foto’s en het filmpje komt het wel iets minder mooi uit dan het in het echt is vind ik.

Karakter 15  Karakter hoekje

Karakter 14  karakter 13

Karakter ligt op het stuk van Coral Estate. Dit is een rustige en mooie plek waar veel luxe villa’s staan. Nog voordat je de helling naar beneden  loopt om naar Karakter te gaan, loop ik altijd langs mijn droom beachhouse met een adembenemend uitzicht. Deze staat al heel lang leeg, ben eigenlijk wel heel benieuwd waarom. Coral Estate ligt in de plaats Willibrordus, wat de inwoners Williwood noemen. Ik vind dit heel grappig en ze hebben er zelfs de letters in Hollywood style bij een heuvel. Op de weg hier naartoe, net voordat je bij Coral Estate aankomt vind je de oude zoutpannen, mét pelikanen! Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Karakter 16

Mijn droom beachhouse!

Deze foto heb ik van internet gehaald, omdat ik op het moment dat ik er reed, helaas niet kon stoppen.

Deze foto heb ik van internet gehaald, omdat ik op het moment dat ik er reed, helaas niet kon stoppen.

karakter pelikanen

Voor mijn verjaardag hebben we hier heel romantisch gedineerd bij zonsondergang. Ik vond het eten toen een klein beetje tegenvallen en mijn man ook, terwijl we van bijna iedereen hoorden dat het eten er zo lekker was. Waarschijnlijk hadden we misschien pech die avond. Ik besloot om voor de lunch de bruschetta’s met tomatensalsa en met geitenkaas, walnoten en honing te nemen van de tapaskaart. Ik had daarvoor al iets kleins gegeten, dus had niet zo’n trek in een grote maaltijd. Ze kwamen het erg snel brengen en ik was heel verrast over de smaak. Ik ben best wel een fijnproever en helemaal met Italiaanse dingen zoals Bruschetta ook is, kan ik best moeilijk zijn. Maar deze smaakten echt zoals die in Italia!

Karakter menu  Karakter cola  Karakter Bruschetta

Karakter Restaurant Karakter 11 Karakter Cocktail

Wat een leuke bijkomstigheid is, is dat je niet hoeft te betalen voor de entree en bedden, maar je alleen maar eten en drinken van daar hoeft te bestellen. Dit is één van de weinige plekken waar dit zo is, omdat je overal entree en/of voor de bedden moet betalen. Karakter is geen zandstrand, maar een strand op een rots. Je moet via een trap het water in en in het water liggen grote stenen. Een tip is om waterschoenen mee te nemen. Ik vind het erg fijn om deze te dragen, want ik hou er niet van om de grote stenen en andere dingen in het water aan mijn voeten te voelen. Daarnaast zorgt het ook voor wat stabiliteit.
karakter 9  Karakter 10  karakter selfie
Karakter 2  Karakter 1

De sfeer van Karakter is heel relaxed. Alle keren dat ik er ben geweest was het heel rustgevend. Ook al is het vol en zijn alle bedden bezet, het is er niet te druk op de één of andere manier. Het restaurant is niet zo groot, maar groot genoeg voor daar. Je hebt tafels en stoelen op een soort luxe steiger en ook in het zand aan het water voor een nog romantischer gevoel. De inrichting is mooi en geeft je het ultieme vakantiegevoel. Karakter heeft Karakter en behoort daarom tot één van mijn favorieten!

Hieronder nog wat meer foto’s die ik jullie zeker niet wil onthouden.

karakter 8

Op deze plek kun je gaan liggen als je een beetje afgezonderd wil zijn. Deze ligt helemaal achterin en is een beetje apart van de rest.

Karakter Relax  karakter 6

Dit is als je helemaal doorloopt tot het einde. Zeker even gaan kijken als je er komt!

Dit is als je helemaal doorloopt tot het einde. Zeker even gaan kijken als je er komt!

2 Comments

  1. Echt een aanrader. De nieuwe studio’s zijn ook erg mooi. Hier heb je vanuit je bed uitzicht over die prachtige turquoise caribische zee. Jammer dat nog niet alles rondom die studio’s klaar is. Er schijnt ook een speciaal VIP-strand te komen. Naast het strand bij Karakter voor de gasten van de Vip-studio’s. Deze zomer gaan we daar zeker een kijkje nemen. De rust en de plek waar je echt in de “RELAX-stand” kunt is bij KARAKTER

    • Hi Anita,
      Ik zag inderdaad dat ze nog bezig zijn met de studio’s, maar ga er graag een keer overnachten. Ik ben benieuwd naar het VIP strand dan! Veel plezier wanneer je weer naar Curacao gaat!

      Groetjes Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *