Kizombaaaa

Kizomba is een dans die al een poos populair is (ook in Nederland), en de populariteit hiervan groeit nog steeds. Ik houd heel erg van dansen en heb jarenlang aan salsadansen gedaan. Ik was er inmiddels ook al weer een paar jaar mee gestopt, maar sinds kort heb ik dat gelukkig weer opgepakt. Dansen maakt mensen blij, zo ook mij!

En sinds 6 weken zit ik op Kizombales samen met Haily. Ik vind de muziek heerlijk en naarmate het dansen beter gaat, ook het dansen heel erg leuk en fijn. Het ziet er makkelijker uit dan het is vind ik, maar het is wel weer een hele (leuke) uitdaging! We moeten eigenlijk meer oefenen en ook naar meer feestjes gaan, want er worden hele leuke georganiseerd. Binnenkort hebben we afgesproken om dat te gaan doen, wat dan natuurlijk heel anders is dan de lessen. Kijk er naar uit in ieder geval.

ilovekizomba

We volgen onze lessen bij Wellie Bee, die ook een bekende latin DJ is op het eiland. Onze lessen zijn elke zaterdag en zondag bij een studio aan de Dokter Maalweg. Aan de ene kant is het leuk om 2 dagen achter elkaar te dansen, alleen soms ook vervelend omdat je in het weekend meestal leuke dingen doet en daar dan rekening mee moet houden. Maar ik heb het ervoor over!

Wat heel leuk is, is dat er binnenkort een nieuwe cursus en groep start. En wat nóg leuker is, is dat dit bij mijn man wordt gegeven. De lessen worden uiteraard gegeven door Wellie Bee.

Ik heb hier nog nooit over geschreven, maar Haily geeft oa. (sport) trainingen in de buitenlucht, bij de speelschool van zijn tante. De Kizomba lessen zullen hier ook worden gegeven op de woensdag in de avond. Dus wil je Kizomba leren in de buitenlucht van een hele goede leraar?

Dan kun je voor meer informatie kijken op de Facebookpage van De Palm Training Centre of via tel nr: 560 2345, ook te bereiken via Whatsapp. Je kunt uiteraard ook een bericht achterlaten op deze blog of een mail sturen naar mij via info@lovecuracao.nl

Ik zal zelf ook mee doen met de lessen, dus wie weet tot ziens op de dansvloer!

Hieronder zie je een filmpje die gemaakt is tijdens de les voor een sfeer impressie.

En nog een filmpje van de bekendste Kizomba danseres; Sara Lopez, die hier samen met onze leraar Wellie Bee danst.

7 Comments

 1. Ha Laura,

  Ontzettend leuk je blog! Ben op dit moment voor vakantie op Korsou en op zoek naar leuke salsa/latin/kizomba feestjes. Weet jij waar deze momenteel gehouden worden?

  Ciao Maria

  • Hi Maria,

   Dank voor je reactie en sorry voor mijn late reactie, dus hopelijk heb je er nog wat aan ;)
   Sinds vorige week is er een nieuwe club waar je terecht kunt om te dansen, genaamd Emporio in Salina. Op vrijdag kun je naar Banana’s en op zondag kun je dansen in Bikini’s bij Mambo boulevard, maar dat is vrijwel alleen Kizomba. Je kunt ook op de website van http://www.zowiezoo.com kijken, hier staat elke week een hele agenda van wat er allemaal te doen is op het eiland! Fijne vakantie nog!!

 2. We zijn op zoek naar een kizomba leraar voor een aantal uurtjes, voor een vrijgezellenfeest. Weet je iemand? masha danki

 3. Hallo Laura!
  Via het woord ‘kizomba’ kom ik op jouw pagina terecht! Grappig he!
  Ik dans hier in Nederland ondertussen al een jaar kizomba en kom nu voor 3 maanden naar Curacao. Ik wil mijn kizombaskills natuurlijk wel door blijven zetten en vroeg me af of er nog steeds kizomba feestjes zijn (zoals die bij Bikin’s op zondag?) Heb jij daar enig idee van? Groetjes Tina

  • Hi Tina,

   Heel grappen en leuk dat je op Curacao bent voor een poosje. Ja dat is er nog steeds op zondag. Er is een facebookpage Curavrijdancing waar je lid van kunt worden en daar worden ook de feestjes gedeeld waar je kunt dansen. Veel dansplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *