Marche Bieu – The Place to eat

Regelmatig krijg ik de vraag van vakantiegangers: waar kun je nou het best echt Antilliaans eten? Mijn antwoord is standaard: Marche Bieu en Dokterstuin. Vandaag schrijf ik mijn blog over Marche Bieu in Punda. Dit staat voor oude markt, want vroeger was hier namelijk een markt. Het is een soort klein overdekte foodhall. Het leuke is dat de Antillianen hier zelf ook graag komen eten. Als je er bent, is er altijd een mix van mensen die op vakantie zijn en de mensen van hier, heel leuk om te zien.

Marche Bieu Curacao

Er zitten verschillende ‘restaurantjes’ naast elkaar. Wanneer je binnenkomt staan de mensen van hun eigen restaurantje met de kaart in hun hand om je te laten proberen bij hen te eten. Ze zijn niet super opdringerig zoals bijvoorbeeld in Turkije hoor, maar de concurrentie is natuurlijk heel groot hier omdat ze allemaal een beetje hetzelfde soort eten verkopen.

Marche Bieu Curacao

Omdat Haily mensen kent van één restaurant, het tweede plekje wanneer je binnenkomt, eten we eigenlijk altijd daar. Maar ik hoorde ook hele goede verhalen over ‘Yvonne’, de eerste zodra je binnenkomt, dus pas ben ik daar ook een keer gaan eten. Ik vind beide eigenlijk even lekker!

Marche Bieu Curacao eten

Ik nam altijd karni stoba (gestoofd rundvlees), maar ik ben één keer heel ziek geworden na het eten hiervan, dat ik het niet meer lekker vind helaas. Nu neem ik meestal kip of steak met arros moro, dit is bruine rijst met bonen erin, heel erg lekker! Haily neemt bijna altijd Piska Kora (red snapper). Op alle tafels staat er zelf gemaakte pika, die bij de één anders smaakt dan bij de ander. Wel is het overal pikant, vandaar de naam pika. Ik vind zelf de zure uitjes het lekkerst! Bij mij gaat er zo een half bakje over mijn eten.

Marche Bieu Kip

Als side order kun je ook funchi nemen, dit is ook iets typisch Curaçaos. Het wordt gemaakt van maïsmeel. Je kunt bijna overal op Curacao als je ergens gaat eten twee side orders kiezen. Dan neem je half/half (mitar mitar), wat ik ideaal vind!

De porties zijn altijd erg groot en ik krijg het ook nooit op. Dan neem ik het mee zodat ik het ’s avonds weer kan opwarmen. Dan is het nog net zo lekker!

Marche Bieu Curacao Eten

Een typisch gerecht wat je hier ook kan krijgen is sopi di jambo. Dit is okersoep en slijmerig qua textuur. Zeer geliefd onder de mensen hier, maar het is niks voor mij. Er zit namelijk ook varkensstaart in, wat ik echt nooit zal eten. En ik houd ook niet van slijmerige dingen.. Maar mocht je iets typisch van hier willen proberen, dan is dat het zeker ;)

Marche Bieu Plaza Bieu

Om 5.00 in de ochtend beginnen de mensen die er werken al met koken zodat je vanaf er vanaf een uur of elf kunt eten tot 15.00. Ze zijn open van maandag tot en met zaterdag. De prijzen variëren tussen NAF 10.- en 25.-

Vlak voor de Marche Bieu heb je ook een Batidos kraampje, waar je verse fruitshakes kunt kopen. Ze mengen dit ook met melk en suiker om het extra zoet te maken, maar wil je dit niet zoals ik, geef dit dan even aan en dan heb je een hele gezonde shake!

Curacao-Batidos-Punda  Curacao Batidos  Batidos Curacao

Heb je hier al eens gegeten of een andere tip voor mij waar je lekker Antilliaans kunt eten?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *