OMUNDO

Al vanaf het begin dat ik op Curaçao ben hoor ik veel over Restaurant & Wine Lounge OMUNDO. Dit schijnt the place to be op dinsdag en donderdag te zijn. Het is er zo populair op deze dagen omdat er dan een liveband speelt. Livebandjes zorgen sowieso altijd voor veel gezelligheid vind ik.

Ik was zo nieuwsgierig dat ik afgelopen donderdag eindelijk ben geweest. En ik moet zeggen; het viel niet tegen. Als je binnenkomt, voelt het even niet alsof je op Curaçao bent. De inrichting deed me denken aan een leuke bar in Utrecht, waar ik vandaan kom.

Omundo Bar Curacao

Deze barfoto heb ik van hun website gehaald.

Zodra je binnenkomt loop je tegen de bar aan en als je een stukje verder loopt, heb je links daarvan een aantal tafels om te dineren. Ze hebben ook een tuin waar je kunt zitten, als je meer van buiten zitten houdt. Ik hou heel erg van buiten zitten, maar soms is de sfeer van binnen iets gezelliger. De inrichting is heel warm en modern. Na het eten, rond een uur of elf ongeveer begint de band te spelen.

Omundo Curacao  Omundo Curacao  Omundo Curacao

Het personeel is heel vriendelijk en we werden goed bediend. Een leuk detail is dat ze een mega menukaart hebben, die te groot was om normaal op de foto te krijgen. Geloof me als ik zeg dat je er nog nooit zo één in je handen hebt gehad, in ieder geval niet op Curaçao! De kaart biedt net wat anders aan dan de standaard gerechten. Een voorbeeld is de Coca Cola Chicken. Buiten de kaart om hebben ze variërend andere gerechten om te bestellen. Ze hebben er
O´tjes, wat een soort tapas moet voorstellen. Voor een tapas vind ik het wel groot en 2 O´tjes waren voor mij ook meer dan genoeg, maar misschien is dit ook wel bewust gedaan. De prijzen hiervan zijn ook bijna hetzelfde als de voorgerechten.

omundo curacao menu   Omundo curacao brood tapas en wijn

Ik ben gegaan voor de Coca Cola Chicken omdat ik stiekem een beetje verslaafd ben aan cola, was ik heel benieuwd. En als tweede gerecht had ik zalm met krabsalade erin. De zalm smaakte erg lekker. De kip was ook best lekker, maar ik had er iets meer van verwacht. Het smaakte een beetje alsof het in ketjap was gebakken. Zeker niet verkeerd, maar niet heel bijzonder. Een toetje paste er niet meer in, maar ik heb als afsluiter een Mojito genomen, die heerlijk smaakte!

Omundo curacao coca cola chicken    Omundo Curacao zalmrol   Omundo curacao mojito

Rond tien uur kwamen de eerste mensen binnen druppelen die speciaal voor de band/het uitgaan kwamen. In het begin dacht ik dat we de jongsten waren, omdat er tijdens het eten vooral 40 plussers zaten. Niks mis mee natuurlijk, maar ik ben 30 en de andere meiden rond de 25, dus dan wil je ook wel wat leeftijdsgenoten zien. Deze kwamen er zeker en rond elf uur zat de tent helemaal vol. Iedereen is goed gekleed in de mooiste jurkjes en hoge hakken en de mannen zien er ook heel netjes uit met pantalons en overhemden. Als je niet weet wat je aan moet trekken, hier geldt het motto: ‘You can never be overdressed’. Zodra de band begon te spelen, was de dansvloer helemaal vol. Het is er niet zo groot en omdat iedereen vrij was vrijdag was het er erg druk. Normaal gesproken schijnt het iets minder druk te zijn, wat prettiger is.

Omundo Curacao Band   Omundo Curacao

De band speelde diverse muzieksoorten, van Rihanna tot bachata´s en Stevie Wonder. Ondertussen speelde de DJ reggeaton, Antilliaanse bekende nummers en salsa. De sfeer was top en ik heb een hele gezellige avond gehad. OMUNDO gaat mij zeker vaker zien!

Ben jij wel eens naar OMUNDO geweest? Ik ben benieuwd naar jouw ervaring.

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *