Restaurant The Pier

Afgelopen zaterdag ben ik samen met 2 vriendinnen bij The Pier wezen eten als afscheidsetentje van één van hen die helaas terug gaat naar Nederland. The Pier is een leuk en sfeervol restaurant aan het water op de Caracasbaaiweg. Deze zit helemaal aan het einde van deze weg, links van de rotonde.

The Pier Curacao

Zodra je aankomt, ziet het er gelijk romantisch uit met fakkels bij de entree.
Het restaurant zit letterlijk op een soort steiger en je hoort en voelt het water onder je voeten klotsen tegen het hout.

The Pier Curacao entree   The Pier Curacao sfeer

We begonnen met een lekker wijntje en het grappige/gekke is dat ze geen kaart hebben. Ze brengen het grote krijtbord die je ziet zodra je binnenkomt naar de tafel, waar alle gerechten staan beschreven en vertellen je dan wat er allemaal op staat. Hierna laten ze dit bord even staan, zodat je nog even op je gemak kan kijken wat je wilt bestellen.

The Pier Curacao sfeer   The Pier Curacao menu

Er zijn niet heel veel gerechten, maar er is voor ieder wat wils. De gerechten zijn wel divers en klinken bijna allemaal lekker. Als voorgerecht ben ik gegaan voor een rode bieten carpaccio met geitenkaas en een tonijn sashimi, die ik beide deelde. Ik houd er namelijk van om gerechten te delen, om zoveel mogelijk te kunnen proeven! Helaas was de tonijn sashimi nog half bevroren en m´n vriendin vond het echt niet smaken dat ze deze heeft teruggestuurd, wat ze normaal gesproken echt nooit doet. Het werd gelukkig goed opgevangen en van de bon afgehaald.

The Pier Curacao Tonijn Sashimi

The Pier Curacao Bieten

De rode bieten carpaccio was erg lekker. Als hoofdgerecht heb ik de ossenhaas spies gekozen met friet en deze smaakte ook erg goed. Er zat een heerlijke chimichurri bij en satésaus. De frietjes waren ook lekker, goed krokant maar toch zacht van binnen. Mijn tafelgenoten hadden gekozen voor de mushroom truffelpasta en ossenhaas tagliata met aardappelschijfjes. Ook bij hen smaakte het zeer goed met veel smaak bij alle gerechten.

The Pier Curacao Eten

The Pier Curacao ossenhaas tagliata  The Pier Truffelpasta

Een toetje paste er bij niemand meer in. De prijzen zijn prima, ik was voor 2 wijntjes, een cola, een voor-en hoofdgerecht rond de  NAF 75.- kwijt. De service was wel ok, we moesten alleen na het voorgerecht heel lang wachten op het hoofdgerecht terwijl het er niet heel erg druk was. Maar voor het eten en de sfeer ga ik zeker nog een keer terug! De foto van het uitzicht hieronder is niet zo scherp omdat deze door een raampje is gemaakt.
Ze hebben trouwens geen website, maar wel een Facebook page, waar je meer informatie kunt vinden.

Zou jij na het lezen van deze blog bij The Pier gaan eten?

The Pier Curacao uitzicht  The Pier Curacao

The Pier Curacao  The Pier Curacao

Liefs Laura

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *