The Big 3 0

Nog niet zo lang geleden ben ik 30 geworden. Klinkt heel gek, dertig.. Nooit meer een twintiger. Ik voel me overigens nog niet zo, alhoewel je natuurlijk niet echt weet hoe een echte dertiger zich voelt. ;) Dit was het eerste jaar dat ik het niet vierde met mijn familie en vriendinnen, een beetje een raar gevoel. Maar alsnog heb ik een topdag gehad, eigenlijk twee!

30 jaar  c0f5de10302c15431d206d8f466326d6

Haily en ik proberen elkaar ieder jaar te verrassen met onze verjaardagen. En elk jaar lijkt het beter te worden terwijl ik het ieder jaar al fantastisch vind. Hij is heel erg goed in verrassingen en verklapt echt nooit iets, hoeveel vragen ik ook aan hem stel de hele dag door. Ik wil namelijk altijd alles weten, ben nogal nieuwsgierig aangelegd.

De avond voor de grote dag moest ik mijn tas inpakken voor een nachtje weg, dat moest wel verklapt worden.. Om 19.00 kwam hij Mila en mij ophalen. Hij had echt aan alles gedacht, zoals altijd.. We reden richting Pietermaai en stopten voor het prachtige hotel BijBlauw. Pietermaai is een plaats die grenst aan Punda. Hier ga ik een apart artikel over schrijven, omdat dit een hele leuke plek is die steeds mooier en populairder wordt. Al regelmatig hebben we bij Bijblauw ontbeten en de plek is heel rustgevend en mooi aan het water. Toen we de auto uitstapten kwam de oppas ons tegemoet, zodat we rustig met zijn tweeën konden eten, ook hier was aan gedacht.

Bron: www.bijblauw.com

Bron: www.bijblauw.com

We hadden een heerlijk 3-gangen menu. Ik heb helaas geen foto´s van al het eten gemaakt, maar wel van mijn voorgerecht. Vanaf nu zal ik deze foto´s zeker wel gaan maken om met jullie te delen. Als vooraf had ik gekozen voor carpaccio, als hoofdgerecht ossehaas met groenten en doorzichtige mie en als dessert een cheesecake. Het smaakte allemaal erg lekker, alleen de cheesecake was niet echt wat ik ervan had verwacht. Maar dat maakte niet uit op dat moment, ik zat gelukkig toch al vol.

Dinner Bijblauw Curacao

We hoefden niet terug naar huis te rijden, want we sliepen een nachtje in het appartement van het hotel met uitzicht op zee. Dit appartement bezit een hele verdieping van het hotel. Echt prachtig! De woonkamer is heel modern, mooi en zen ingericht. Er zaten 2 slaapkamers in met beiden een eigen badkamer, een mooie luxe keuken met vaatwasser en een wasmachine. Wij hadden dit niet nodig voor een nachtje, maar het is zeker prettig als je er langer verblijft.

Bijblauw Curacao   BijBlauw Curacao Window View   bijblauw curacao

bijblauw curacao

Bron: www.bijblauw.com

Een ruim balkon hoort er ook bij, waardoor ik er bijna zou willen wonen. Toen we ´s ochtends wakker werden vond ik het voor het eerst sinds lange tijd niet erg om vroeg op te staan, omdat het uitzicht vanaf het balkon zo mooi is. Even later werd ons uitgebreide ontbijt naar boven op het balkon gebracht. Bij dit ontbijt krijg je koffie of thee naar keuze, verse jus, croissants, heerlijk vers brood, fruit en beleg zoals ham, kaas, brie en jam. Nog even facetimen met mijn familie in Nederland en daarna was het tijd voor de volgende verrassing; jetskiën bij Jan Thiel.

bijblauw curacao bijblauw curacao bijblauw curacao

Ooit heel lang geleden heb ik dit een keer eerder gedaan, maar ik kon me er niet veel van herinneren. Spannend was het wel even, want je moet in het diepe gedeelte van de zee. Hoeveel ik ook van de zee en het strand houd, in het diepe gedeelte ga ik NOOIT! Ik was als de dood dat we eraf zouden vallen. We hebben uiteindelijk zelfs gewisseld van plek omdat ik toch zelf even wilde rijden. Dit lijkt makkelijker dan het eruit ziet. Nu was mijn man bang dat we zouden vallen, haha. Gelukkig ging het goed, op wat geslinger na van mij, maar na 1 keer heen en weer vond ik het eerlijk gezegd wel genoeg. Toen de tijd voorbij was vond ik het prima, want je krijgt veel water in je gezicht en doordat het een verrassing was had ik eyeliner op zoals altijd, dus kon ik niet in mijn ogen wrijven. Hierbij gelijk een tip voor de dames onder ons; doe geen make up op (je ogen) als je gaat jetskiën. Oh, en we zijn gelukkig niet gevallen!

Hierna was het tijd voor westpunt en zijn we gestopt bij Dokterstuin. Hierover ga ik ook in een andere blog meer vertellen. Het eten is er in ieder geval erg lekker! Daarna door naar Cas Abou voor een massage en even zonnen. Over Cas Abou heb je in één van mijn eerdere blogs kunnen lezen.

cas abou curacao

Even later vertrokken we naar Karakter in Coral Estate, een heel mooi plekje aan zee. Ook hierover ga ik vertellen in een andere blog omdat het anders een heel lang verhaal wordt. Hier hebben we prachtig de zonsondergang bekeken en gedineerd. Als kers op de taart zijn we later nog ergens gaan dansen. Het was een verjaardag om nooit te vergeten…
karakter curacao sunset   karakter curacao sunset   karakter curacao sunset

 

Voor meer informatie over het hotel of het restaurant kun je kijken op www.bijblauw.com

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *