Vlakte van Hato

Op de weg naar Westpunt zie je altijd in de verte aan de rechterkant, de zee en een stuk mooi natuur. Ik zei altijd al dat ik heel benieuwd was hoe het er daar van dichtbij uit zou zien, maar het was voor ons nooit zo duidelijk hoe je er nou precies komt. En meestal denk je er pas aan als je op weg bent naar één van de stranden in Bandabou. Afgelopen weekend zijn we eindelijk bewust gaan rijden en gaan zoeken naar de plek, want het staat nergens echt duidelijk aangegeven. We zijn gewoon gaan rijden en zoeken, en uiteindelijk toch op de juiste plek aangekomen.

Hier hadden we het nog niet gevonden. *Till the end of the road..*

Hier hadden we het nog niet gevonden. *Till the end of the road..*

Hier zie je de kust, deze lijkt verder weg op de foto, maar is in het echt dichterbij.

Hier zie je de kust, deze lijkt verder weg op de foto, maar is in het echt dichterbij.

Je komt bij een huis uit waar mensen wonen met een soort boerderij aan huis en voor 5 gulden maken ze de slagboom open en mag je het terrein oprijden. Het is echt heel erg mooi om te zien. Soms kom je op Curacao op hele mooie plaatsen, met hele stukken gedumpt afval, maar hier was het zo schoon en open. In het filmpje hieronder zie je een overzicht en krijg je een iets beter beeld van hoe het eruit ziet. De weg is vrij lang en je kunt een behoorlijk stuk doorrijden.

IMG_9290  IMG_9294  IMG_9289

De windmolens die je altijd in de verte ziet, staan dus hier. Op een gegeven moment kom je uit bij de Tera Kora, de rode grond, waar ook veel cactussen groeien. Het voelt er alsof je in de woestijn bent, maar dan met de zee ernaast. Je moet hier natuurlijk van houden, maar ik vond het echt iets waar je wel even moet zijn geweest en wilde dit graag delen. Er zitten soms wel grote gaten in de weg en een bezoek aan de wasstraat erna is zeker niet onnodig.

IMG_9295  DSC_0707

 

Family Road Trip!

Family Road Trip!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *