What’s for dinner Curacao

Wow ik heb al zo lang niks geschreven. Maanden zijn voorbij gegaan.. Ik heb jullie via mijn Instagram en Facebookpage nog wel voorzien van mooie jaloersmakende foto´s als je hier niet woont ;)

Voor mijn vaste bezoekers; sorry dat ik zo lang niks heb gepost. Door drukte kwam het er niet van en als je dan een maand niks hebt gepost, denk je oh het kan nog wel even wachten en zo gaat het maar door. Ik heb natuurlijk in de tussentijd wel leuke dingen gedaan en meestal wel wat foto’s gemaakt, dus ik heb nog genoeg stof om over te schrijven, waaronder over restaurantjes, leuke dingen doen, een beauty product van Curaçao etc.

Ik begin met iets wat één van mijn favoriete bezigheden is, en dat is eten! Al heel lang wilde ik boodschappen bestellen via What’s for dinner Curacao. Dit is een thuisbezorgservice van boodschappen/ingrediënten, inclusief recepten. Ze hebben iedere week een nieuw weekmenu en je kunt kiezen of je voor 2 dagen eten wil bestellen tot en met 4 dagen. Je kunt je heel makkelijk via de site aanmelden en dan krijg je het weekmenu per mail opgestuurd. Je kunt kiezen uit vijf gerechten. Op maandag krijg je dan je boodschappen thuisbezorgd.

Whats for dinner curacao

Je kunt een proefbox bestellen voor 3 dagen voor 30 dollar, in guldens 52,50,-. Deze prijs is per persoon. Als je een lidmaatschap afsluit zit je trouwens nergens aan vast. Je kunt het te allen tijde stopzetten of opzeggen. De prijzen hiervan kun je op hun eigen website terugvinden.

Je krijg van te voren een berichtje hoe laat de producten ongeveer worden bezorgd, wat heel fijn is. Hij kwam mooi op tijd en de boodschappen netjes naar binnen brengen. Je kunt trouwens kiezen of je het overdag wil laten bezorgen of in de avond. Een vriendelijke man/de eigenaar komt het brengen vol met enthousiasme, wat ik altijd leuk vind.  Alles komt heel mooi en netjes verpakt en er wordt advies gegeven wat je het beste als eerst kunt maken en als laatst ivm. de houdbaarheid van de producten.

Op iedere zak zit een recept waarin stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je het moet koken. De producten zijn heel vers. Ik had zelf een proefbox voor één persoon besteld en kookte het voor mezelf en mijn dochtertje omdat ik voor mijn man meestal ander eten kook ivm zijn sportschema/werk.

Whatsfordinner-curacao-recept

De recepten zou ik zelf nooit uitgekozen hebben om te maken, wat het heel leuk maakt omdat je eens anders eet dan normaal. Ik ben niet een heel moeilijke eter, alhoewel misschien toch wel haha, maar er zijn dingen die ik echt niet lekker vind. Dus het was best spannend hoe ik het eten zou vinden.

Ik kon kiezen uit de volgende gerechten:

1) Kruidige Zwarte bonenschotel met Geelwortel & Yoghurt (vegetarisch)
2) Sinaasappel CousCous met Kipshoarma & Witte Radijs
3) Cordon Bleu met Kruiden/Aardappelpuree & Kerrie Worteltjes
4) Siciliaanse Pasta alla Norma met Aubergine, Kappertjes & Pesto (vegetarisch)
5) Risotto van Vis & Schaaldieren – Knapperige IJsbergsalade met Tafelzuur

Ik heb gekozen voor 1, 2 en 3. Ik hou niet van vis en pasta maak ik al zo vaak zelf, vandaar eens wat anders. En ik vond het eten lekker! Van bonen merk ik iedere keer zelf wel dat ik er niet veel van kan eten omdat ik dan misselijk word, maar het was zeker een verrassend gerecht. Wat stom van me was is dat er een ingrediënt bij zat waarvan ik wist dat ik het niet lekker vond, komijn.

Whats for dinner boodschappen

Ik dacht ik doe het erdoor heen want anders klopt het misschien niet, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Een tip is dus: als er iets bij zit wat je niet lekker vind, kun je dat beter weglaten, anders kan het je gerecht wel verpesten.

pika

Whats for dinner curacao koken

Ik vond dat het veel eten was, ik zou er 2 keer van kunnen eten. Maar dat ligt denk ik aan mij omdat ik geen hele grote borden eet. Mijn dochtertje vond het helaas minder geslaagd, maar zij is dan ook een moeilijke eter. Voor mij is dit dan ook gelijk een reden om geen lidmaatschap te nemen omdat ik bang ben dat ik dan heel veel extra moet koken voor anderen. En sinds ik op Curaçao ben, kook ik zelf een stuk minder graag. Dit hoor ik ook van vele andere om me heen, dus ben gelukkig niet de enige, haha! Waarschijnlijk door de warmte ;)

Whatsfordinner curacao

Verse Kurkuma, geelwortel.

 

Gerecht 1

Gerecht 1

Whatsfordinner-curacao-gerecht

Gerecht 2

 

Ik vind What’s for dinner een top initiatief en ik ga zeker vaker een proefbox bestellen. Voor mensen die heel druk zijn, geen zin hebben om veel boodschappen te doen of geen inspiratie hebben, is dit echt ideaal. Om het zelf te bestellen of voor meer info kun je op hun website kijken via: http://whatsfordinnercuracao.com/

Wat ik fijn vind is dat het eten gezond is. Ik heb zelf vaak geen inspiratie meer en als ik gezonde recepten zoek, komen er vaak zoveel ingrediënten bij kijken, dat ik bij het lezen hiervan al geen zin meer heb. Voor degene die hier wonen: heb jij dit al eens besteld of ben je geïnspireerd om het ook te gaan bestellen? Laat dan een berichtje achter!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *