WimperExtensions

Ik werk als wimperstyliste, dus ik zet wimperextensions. Ik heb hier al een keer een blog over geschreven, maar hier schrijf ik iets meer uitgebreide informatie erover.

Wat zijn wimperextensions?

Wimperextensions zijn (neppe) wimperhaartjes die op je wimpers worden geplaatst. Er bestaan 2 methoden; one by one en volume/2-6D.

One By One Wimperextensions

Bij One By One extensions wordt er per wimperhaar één nepwimper op de eigen wimper geplakt. Hierbij krijg je een vollere look en kun je meer lengte creëren.

Volume Wimperextensions

Bij volume extensions worden er 2 tot 6 wimpers op 1 wimperhaar geplakt. Hierbij worden dunnere haartjes gebruikt dan bij de One By One methode. Als er 2 haartjes op 1 wimper worden geplaatst, dan is dit 2D, als er 3 worden geplaatst 3D etc. Dit kan doorgaan tot 6 of soms zelfs 7. Deze methode staat ook bekend onder de naam Russian Volume. Deze wimpers geven een ‘fluffy’ vollere look. Volume Wimperextensions zijn heel goed voor mensen die van zichzelf weinig wimpers hebben, kale plekjes hebben, of juist een dramatische look wil hebben, zonder hele dikke wimpers te gebruiken. Afhankelijk van de dikte van je eigen wimpers, kan ik kijken hoeveel wimperhaartjes er mogelijk zijn op 1 wimper. De dramatische look is niet voor iedereen mogelijk.

Zijn wimperextensions schadelijk?

Ze zijn niet schadelijk voor de eigen wimpers, als je eigen wimpers stevig genoeg zijn en er door de wimperstylist een bijpassende dikte en lengte wordt gekozen. Als je van jezelf hele dunne wimpers hebt, kunnen er geen dikke wimpers op worden geplakt. Dit zal wel schadelijk zijn voor de eigen wimpers. Het is ook belangrijk dat de wimperextensions op de juiste manier geplaatst worden in combinatie met de juiste materialen.

Zijn Wimperextensions geschikt voor iedereen?

Extensions zijn helaas niet geschikt voor iedereen. De wimperextensions worden gezet op de eigen natuurlijke wimpers. Als je van jezelf heel erg weinig tot geen wimpers hebt, kunnen deze niet geplaatst worden. Wanneer u hele dunne of broze wimpers heeft, kunnen wimperextensions ook niet altijd bevestigd worden. Twijfel je? Dan kun je altijd een (kosteloze) afspraak maken, zodat ik kan kijken wat er mogelijk is.

Hoe lang blijven ze zitten?

Wanneer je eigen wimper uitvalt, vallen de extensions mee uit. Dat is per persoon verschillend. De gemiddelde groeicyclus van de natuurlijke wimper is 8 weken. Daarna zal de eigen wimper uitvallen en daarmee ook de extension. Deze cyclus verschilt per persoon. Ook zitten de eigen wimpers allemaal in verschillende fases van deze cyclus. Aangezien we 1 tot 4 wimpers per dag verliezen is het aan te raden om de set na een week of 2/3 op te vullen. Mijn ervaring is wel dat je by one by one sneller gaten ziet tussen de wimpers en met volume veel minder snel en de volume wimpers beter blijven zitten. Op Curacao laat de lijm helaas door de warmte ook iets sneller los, waardoor je af en toe ook tussendoor een wimper zal verliezen die loslaat.

Hierbij geldt wel, hoe beter je ermee omgaat, hoe langer ze blijven zitten. Er is ook een speciale coating te koop, die een beschermingslaagje plaatst op de wimpers, waardoor ze ook wat langer meegaan. Deze coating is bij mij ook verkrijgbaar.

Kan ik zwemmen met wimperextensions?

Nee! Ik raad het zelf sterk af. Zodra je onder water gaat en weer boven komt, wil je of moet je in je ogen wrijven, zodat het water er niet inloopt. Dit is schadelijk voor de lijm/extensions, maar ook voor je eigen wimpers. Er wordt vaak verteld of geschreven dat het wel mag, maar mijn ervaring is van niet.

Mag ik make-up dragen met wimperextensions?

Het mag op zich wel, maar hierbij geldt ook dat het beter is om dit niet te doen. Wimperextensions geven van zichzelf al een vollere uitstraling. Er zijn speciale mascara’s en eyeliners verkrijgbaar die je wel mag gebruiken. Veel make-up is gemaakt op oliebasis en deze lossen de lijm op, waardoor de extensions loslaten.

Indien je make-up gebruikt op waterbasis, is het minder schadelijk. Het beste is deze te verwijderen met water of speciale reiniging, die ook verkrijgbaar is bij mij.

Hoe verzorg ik mijn wimperextensions?

Het is heel belangrijk dat je je ogen goed schoon houdt. Veel mensen zijn bang om eraan te zitten, omdat ze bang zijn dat ze los laten. Als je er teveel aan zit, gaan ze op een gegeven moment wel loslaten, maar reiniging van de wimperrand/ogen is erg belangrijk.
Je kunt met een wattenstaafje en wat water de wimperrand iedere ochtend en avond schoonmaken.

Het beste is ook om het met een speciale reiniging schoon te maken met behulp van een kwastje. Je brengt wat reiniging aan op het kwastje en masseert de wimpers hiermee in. Daarna spoel je ze af en dep je ze droog. Deze producten zijn bij mij verkrijgbaar. Wil je meer informatie over de prijzen? Neem dan even contact met me op!

Zorg er voor dat uw extensions niet in aanraking komen met olie producten. Mascara’s, eyeliners en dergelijke op basis van olie zijn funest voor wimperextensions omdat deze de lijm aantasten.

Hoe lang duurt het plaatsen?

Een nieuwe one by one set duurt ongeveer 1,5 uur tot 2 uur en volumewimpers 2 tot 3 uur.

Heb je een vraag die er niet tussen staat? Neem dan even contact via whatsapp of bel naar: 0059995200426 of stuur een bericht via mijn facebookpage. Op deze pagina staan ook veel voorbeeldfoto’s van mijn werk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *